Internship: Internet of delivery trucks

Arnhem
Student

Wat ga je doen?

Het doel van deze opdracht is het ontwikkelen van samenwerkende (IoT-)systemen die continu gegevens over bestelvoertuigen verzamelen en verwerken. Deze gegevens kunnen o.a. worden gebruikt om klanten te informeren over actuele bezorgtijden en daarmee hun afleverproces te optimaliseren.

Er is een aantal producten dat opgeleverd dient te worden:

  • Een module die de gegevens verzamelt en doorstuurt. Deze verzamelt voortdurend gegevens van een rijdend voertuig en stuurt deze zo snel mogelijk door naar een centraal systeem
  • Een centraal systeem dat gegevens van bovengenoemde modules ontvangt en opslaat. Andere systemen kunnen dit systeem raadplegen om de data betekenis te geven
  • Een systeem dat ontvangers van bestellingen inzicht geeft in de (verwachte) levertijd van hun bestelling
  • Een systeem dat de leverancier inzicht geeft in de actuele en historische gegevens van hun bestelvoertuigen. 

Eventuele extra systemen of vervolgideeën: 

  • Een systeem dat een meer optimale route (sneller, goedkoper, etc.) berekent en kan voorstellen; 
  • Een systeem dat leveranciers m.b.v. ‘gamification’ kan aansporen om de meeste efficiënte route te kiezen, door hen bijvoorbeeld punten te laten scoren en een ranglijst bij te houden;
  • Een systeem dat problemen signaleert en/of voorspelt, bijvoorbeeld een voertuig dat bovengemiddeld inefficiënt is, of in efficiëntie afneemt.

Er moet in elk geval voldoende data worden verzameld om aan de functionele vraag te voldoen. Daarnaast moet het mogelijk zijn om in de toekomst functionaliteit te ontwikkelen, zonder alle modules daar steeds voor te moeten uitbreiden. Het kan daarom zijn dat de module veel data verzamelt die niet direct gebruikt wordt. Daarbij valt te denken aan: gewicht van de lading, temperatuur van de laadruimte, versnelling en vertraging van het voertuig, het open en dichtgaan van deuren, etc.

Wij bieden:

  • De mogelijkheid en onze steun in het verder ontwikkelen van jouw professionele vaardigheden
  • Een zeer gemotiveerd team van uitzonderlijke mensen. Jij kan veel leren van jouw collega’s
  • De ruimte om jouw initiatieven en ideeën te ontdekken en te benutten. Er is altijd ruimte voor briljante ideeën. Ieder individu is eigenaar van innovaties op zijn eigen vakgebied en is verantwoordelijk voor het behouden en uitbreiden van zijn kennis.

Ga aan de slag in Arnhem

Luminis is een software-technologiebedrijf dat is opgericht in 2002, en inmiddels is uitgegroeid tot een landelijke speler met 5 vestigingen. Wij richten ons op het ontwikkelen van de softwaretechnologie die we nodig hebben om voor en met klanten innovatieve oplossingen te realiseren. Onze filosofie is gebaseerd op open innovatie. Wij ontwikkelen onze technologie in Scrum-projecten, waardoor een korte time-to-market mogelijk is. Daarnaast is Luminis een netwerkorganisatie waarin de menselijke maat centraal staat. Wij zijn een collectief van creatieve en nieuwsgierige mensen die hechten aan het delen van kennis. In tegenstelling tot veel andere IT-bedrijven doen wij ook daadwerkelijk wat we beloven. Luminis Arnhem is de grootste vestiging van Luminis en is sterk vertegenwoordigd in de maak-industrie. Hier werken zowel software techneuten alsook user experience designers onder één dak samen aan nieuwe oplossingen waarmee we de business van klanten vergroten.

Past deze afstudeeropdracht helemaal bij jou? Stuur dan direct je CV naar Leonie Verhees: leonie.verhees@luminis.eu 

 

Apply now

Become a Luminea and contribute to innovative solutions for our customers!