Careers

Internship: Sails or Grails

– This vacancy is only available in Dutch – 

Op dit moment is node.js de hype en schieten frameworks hiervoor als paddenstoelen uit de grond. Eén van die frameworks is Sails.js. Hoe verhoudt Sails zich tot Grails? Is het een volwaardig alternatief?

Titel  Sails or Grails
Doelgroep  Afstudeerder informaticaopleiding (HBO)
 Kern Luminis Arnhem

Eén van de hypes op dit moment is Node.JS, het zou schaalbaarder zijn en minder resources vergen dan bijvoorbeeld Java of .Net. Daarnaast biedt het voordelen van delen van code tussen zowel de server als de client. Tot voor kort was er echter geen kant en klaar MVC-achtig web framework beschikbaar zoals Java en .Net die natuurlijk wel hebben. Met de komst van Sails.js is dit veranderd. Dit framework is gebaseerd op Grails en Rails en heeft een aantal aantrekkelijke eigenschappen bovenop de voordelen die Node.JS biedt:

  • Een MVC structuur voor de backend.
  • Veel code generatie mogelijkheden.
  • Een Object Relational Mapper die zowel met SQL als NO-SQL databases overweg kan.
  • Pluggability in elk deel van de pipeline.

Binnen Luminis Arnhem hebben we ervaring met Grails maar nog niet met Sails. In dit onderzoeksproject ga je onderzoeken of Sails echt een productiewaardig alternatief is voor Grails. Een deel van het onderzoek zal bestaan uit het nabouwen van een deel van een complexe Grails applicatie. Uiteindelijk lever je een onderzoeksrapport op met jouw conclusie en de nodige bewijslast.

Denk je dat deze afstudeeropdracht en ons team goed bij jou passen? Mail dan jouw CV naar leonie.verhees@luminis.eu.