Amsterdam
Apeldoorn
Arnhem
Nederland
Rotterdam
Senior

Senior AWS Cloud Engineer

Als Senior AWS Cloud Engineer ben je verantwoordelijk voor de technische groei van onze diensten en heb je een leidende, coachende rol naar andere collega’s.

Jij onderzoekt, experimenteert en adviseert over de mogelijkheden binnen AWS en bedenkt hoe deze ons kunnen helpen in groei van onze managed services dienstverlening. Daarnaast hou je tijd en ruimte om ook waar nodig technisch bij te springen bij een van onze Cloud projecten.

Als persoon houd je van verdieping en uitdagingen en weet deze (in samenwerking met het team en klanten) om te zetten in praktische oplossingen.

icon-play

Wat ga je doen?

Dev: wij zijn van oudsher een grote groep software en data engineers en onze zienswijze is dat ‘Cloud is Code’. Nu en in de toekomst. Wij verwachten dan ook ruime ervaring met ‘Infrastructure as Code’ zoals CloudFormation en/of Terraform in combinatie met Python, Typescript (en Bash als het nodig is).
Ops: je bent binnen managed services team een technisch geweten voor collega’s. Je weet gedurende escalaties het overzicht te houden en bij te springen wanneer nodig. Analytisch en probleemoplossend denken is absoluut nodig binnen deze rol.
Build: je bouwt graag aan oplossingen die zowel binnen managed services meerwaarde hebben maar deze innovaties kunnen ook van toepassing zijn bij lopende klantprojecten. Denk aan user stories op gebied van Cloud migraties, Big Data, Data Analytics of een onderwerp zoals Security Automation. Er is een intrinsieke drang naar innovatie en groei van je kwaliteiten.

Sec: AWS Cloud betekent dat je security ook als ‘Job Zero’ beschouwt. De oplossingen die we maken en beheren zijn veilig volgens best-practices en zonder compromissen. Net als de maatregelen om die veilige oplossingen te beheren.
Wellarchitected: je weet uitstekend inhoudelijk de technische vertaling te maken van het AWS Well-Architected Framework naar mogelijke verbeteringen voor klanten. Je kan aan alle partijen goed uitleggen wat de voordelen en nadelen zijn van innovaties en welke afwegingen er zijn. We verwachten dat je deze ook kan (laten) implementeren.
Communicate: in een coördinerende en teamgerichte rol als Senior AWS Cloud Engineer is het hebben van een open, energieke communicatiestijl een ‘must’. Je schroomt er niet om op bijvoorbeeld op een Meetup of kennisevenement te spreken.

Wat vragen we van jou?

Allereerst dat je het bij ons naar je zin hebt! Als jij je goed voelt in je rol bij Luminis, bieden wij jou de mogelijkheden om te doen waar je goed in bent en je verder te ondersteunen met waar je naar toe wilt. In het kort zijn er een aantal belangrijke punten die nodig zijn:

• Meerdere jaren ervaring in een technisch coördinerende rol. Je vindt het prettig om collega’s te ondersteunen door onder meer de juiste vragen te stellen en ze te coachen. De ontwikkeling van je collega is ook jouw ontwikkeling.
• Meer dan 5 jaar ervaring op het gebied van bouwen en beheren van (Cloud) infrastructuur.
• Je hebt kennis van en ervaring met AWS Cloud, bij voorkeur onderbouwd met certificaten en de wil om je certificeringen bij te houden.
• Je hebt ervaring met Bash scripting en programmeertalen zoals Python en Typescript om diensten of applicaties met elkaar te integreren of functies te automatiseren.
• (AWS) Containerplatforms, containers en gangbare gerelateerde containertools zijn bekend.
• Infrastructuur zet je natuurlijk op met code (denk aan: CloudFormation (CDK) en/of Terraform (CDKtf)).

Wat krijg je er voor terug?

• Een uitstekend salaris
• 29 vakantiedagen
• Flexibiliteit, zelfstandigheid en ondernemerschap
• We werken op verschillende locaties in Nederland. Het is aan jou welke thuisbasis je voorkeur heeft
• Een baan bij een organisatie waar vakmanschap, kennis delen, innovatie en ondernemerschap centraal staan

Over Luminis

 • Mark van Kessel

  Software Architect
 • Piet van Dongen

  Cloud Transformation Consultant
 • Stefan van den Brink

  Principal Consultant
 • Kemal Gülşen

  Cloud Architect

Bij Luminis doen we de dingen net even anders. Dit merk je aan wie we zijn en hoe we werken. Met plezier bijvoorbeeld. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat een gedeelde passie en plezier in je werk, leiden tot de mooiste resultaten. Resultaten die we behalen met empathie, vakmanschap en ondernemerschap. Zo voegen we waarde toe voor opdrachtgevers, medewerkers en de maatschappij. Dit doen we door heel Nederland.

In totaal werken zo’n 160 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor meer dan 100 klanten, waaronder mooie merken als Albert Heijn, Nike en Bol.com. Daarnaast zijn we maatschappelijk betrokken bij projecten zoals de RopaRun, Stichting ALS en Devvox4kids. Daarbij lopen we voorop op het gebied van cloud, data, e-learning, Internet of Things en e-commerce en spreken onze medewerkers over de hele wereld op conferenties.

Wil je meer weten over Luminis? Wij hebben een introductiebox voor jou samengesteld. Vraag ’m hier gratis aan.

Wil je meer weten of heb je inhoudelijke vragen? Voor vragen over de vacature en procedure kun je terecht bij Kevin Prak via 06 – 45 48 45 57 of kevin.prak@luminis.eu.

Wij werven onze collega’s zelf. Acquisitie stellen we niet op prijs.

Apply now

Do you have a question? Call or Whatsapp Kevin Prak at 06 – 454 845 57 or send an e-mail to kevin.prak@luminis.eu.

 • Application form
 • We accept PDF, DOC, DOCX, JPG and PNG files.
Apply now!