Evertson Croes

Software Engineer

Software engineer zijn betekent voor mij dat ik continu aan het leren ben, en dat vind ik leuk. Technologie blijft in ontwikkeling, waarmee wij oude problemen kunnen oplossen en nieuwe problemen mogen ontdekken. Het oplossen van deze problemen is vaak een uitdaging, en daar hou ik van.

Ik ben altijd op zoek naar de volgende uitdaging. Deze hadden eerst de vorm van een HBO-opleiding Informatica aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en een WO-opleiding Computer Science aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Als software engineer bij Luminis ben ik betrokken bij Java- en Android-projecten. Voor mij is het belangrijk dat het werk uitdagend is en de projecten innovatief zijn. Het verbinden van de fysieke wereld aan de digitale wereld is een onderwerp wat mij veel interesseert, wat ook overeenkomt met de visie van Luminis.

Naast het werken bij Luminis doe ik veel met muziek, vooral op gitaar. Het componeren van een nieuwe nummer is te vergelijken met het ontwerpen van een applicatie. Beiden hebben een structuur nodig die bij het doel passen. De juiste keuzes maken om tot aan deze structuur te komen en het ontwerp te realiseren is altijd een uitdaging, en dat vind ik leuk.