Devoxx4Kids – the Luminis Edition

-

Programmeren is cool!

Ben jij tussen de 10 en 14 jaar en heb jij altijd al je eigen robot willen bouwen, een game willen ontwikkelen of de baas van een Minecraft-wereld willen zijn?

Kom dan naar Apeldoorn op zaterdag 1 juli 2017. Hier leren de beste (en de leukste) computerprogrammeurs van Luminis jou precies hoe je dat moet doen. Hoe kan dat? Door jou te leren programmeren met behulp van echte computers!

Waarom leren programmeren?

Omdat het natuurlijk heel tof is om zelf je robot (om) te bouwen en je eigen game te ontwikkelen!
Maar je leert er ook nog eens heel veel van. Je leert creatief denken, je lost problemen op en je werkt samen met andere kinderen om het mooiste resultaat te krijgen. Het mooiste is dat je het allemaal kunt opslaan en er thuis verder mee kunt.

De workshops

Er zijn drie verschillende ruimtes, waar je allemaal met toffe dingen aan de slag gaat.
Zo leer je zelf een robot bouwen en besturen met Lego Mindstorms, je maakt je eigen game door te programmeren in Scratch en je gaat aan de slag met Minecraft door een speluitbreiding te maken. Hoe cool is dat? Je volgt dus 3 verschillende workshops, die elk 1,5 uur duren.

Het programma

Vanaf 9.00 uur gaan onze deuren open en geven we een korte inleiding over wat we die dag allemaal gaan doen. Om 10.00 uur zwaaien we de ouders uit en gaan we aan de slag met de tofste gadgets. Tussendoor zorgen wij natuurlijk voor lekkere broodjes en om 16.30 uur sluiten we de dag af met een demo voor jullie ouders, zodat zij kunnen zien wat jullie allemaal ontwikkeld hebben.

Helaas, Devoxx4Kids in Apeldoorn is vol! Als je je nu aanmeldt, word je geplaatst op onze wachtlijst.

Deze editie van Devoxx4Kids in Apeldoorn wordt mogelijk gemaakt door Luminis.