Soundbyte 181: Fever to the Form

-

This Soundbyte is only available in Dutch

Het lijkt wel alsof ik altijd voor het schrijven van een soundbyte vakantie heb. Dan valt er minder over het werk te vertellen, dus even nadenken. Hoewel, als je niet duidelijk zegt dat je vakantie hebt word je natuurlijk gebeld over allerlei lopende- en nieuwe opdrachten. Geen probleem trouwens want dan kan ik af en toe van de rommel van de badkamer, die ik aan slopen ben, weglopen.

Een week vrij om het plaatsen van onze nieuwe badkamer voor te bereiden. Bij het verwijderen van de plinten in de badkamer kwam ik er achter dat er al 12 jaar een spijker door de waterleiding zit. Nooit een lekkage gehad, pas bij het slopen kom je erachter. Fever to the Form – Orde in de chaos. Heerlijk!

Spijker

Spijker in de waterleiding

Chaos

Wat leidingen in een oud huis

 

Toeval wil dat ik rond de tijd dat ik die spijker zo precies in de waterleiding geplaatst heb, voor Nedap een opdracht gedaan heb. Een van de langstlopende en succesvolle toepassingen in het bestaan van Luminis. En juist deze week werd ik weer gebeld voor een kleine uitbreiding aan die software. Nou is dat zeker wel vaker gebeurd in die tijd – fijn zo’n klant relatie. Een update dus, net zoals bij de badkamer die rond hetzelfde moment is verbouwd.

Vanwege mijn vakantie pakt Mike dit op en van een product wat langer op de markt is en waar engineers flink op los zijn gegaan is dat best lastig en moeten er af en toe wat pleisters geplakt worden. Verbeterd worden ook want dat is de klantvraag. Dat lukt aardig, zeker omdat de klant openstaat voor die verbeteringen. Openstaan en vertrouwen hebben in de kunde en vakmanschap van Luminis/UX gedurende software development trajecten, een van de onderwerpen waar Walter en ik op het Luminis Tech Event (of hoe het ook mag gaan heten) wat over gaan vertellen. Bedoeld voor Persona engineer en klant. Daar heb ik nu al zin in. 

Over vakmanschap gesproken, afgelopen week was ik in Den Haag op de tentoonstelling ‘Escher in het paleis’. Even helemaal terug naar mijn opleiding… Zo inspirerend!

Escher

Escher

Verder nog een gesprek met potentiele klant gehad (niet helemaal vrij dus) en ook aanstaande week weer. Over een App waar de klant met sensoren wil gaat meten en ook over de inzet van UX bij Alliander. Bij Essent en Powerhouse een gesprek over een derde poging om software te maken. En nu met UX erbij, dat moet goedkomen, toch?!

Fijne week,
Niels