Soundbyte 182: Hungry

-

This Soundbyte is only available in Dutch…

De afgelopen week was natuurlijk vooral de week van de Luminis Devcon. Althans, de aankondiging daarvan. De voorbereidingen daarvan waren vanzelfsprekend al veel langer aan de gang, maar vorige week was de aankondiging dan een feit: voor het eerst in haar bestaan, organiseert Luminis zelf een eendaagse conferentie met vooral eigen sprekers.

“Bescheidenheid siert de mens”, zo luidt een aloud Nederlandsch spreekwoord. En nu is het misschien wel weer een beetje aanmatigend om jezelf bescheiden te noemen, maar ik durf in deze context toch wel te bekennen dat ik er doorgaans niet heel erg van overtuigd ben dat de wereld op mijn visie zit te wachten. Ik moet dan ook altijd wel iets overwinnen om te reageren op een, zoals dat in goed Nederlands heet, call for papers. En ergens vermoed ik dat dit voor meer Luminis collega’s geldt en dat onze fellows, als initiatiefnemers van de DevCon, flink hun best hebben moeten doen om collega’s aan te sporen een voorstel voor een praatje in te dienen. Wat overigens goed gelukt is, want ik heb me laten vertellen dat er uiteindelijk toch een groot aantal voorstellen ingediend was. Dat die in april niet allemaal aan bod kunnen komen is ergens ook weer goed nieuws, want die praatjes gaan vast wel hun weg vinden naar andere conferenties of events…

Als Luminis zijn we misschien doorgaans ook wel wat te bescheiden; we blazen niet zo hoog van de toren. Dat siert ons (vind ik), maar vanuit bedrijfseconomisch gezichtspunt is dat natuurlijk niet slim. Commercie is net een vogelnestje: wie het hardst schreeuwt krijgt het meest. Ook vanuit dat perspectief is het heel goed dat we deze Devcon organiseren, omdat we op basis van inhoud kunnen laten zien wie we zijn en wat we kunnen; dat past ons beter dan reclame-kreten of marketinggeweld.

Wat het programma betreft, kan ik rustig stellen dat het erg leuk, interessant en afwisselend is – hier geen valse bescheidenheid. Variërend van sprekers en onderwerpen die je ook op grote conferenties als de JavaOne had kunnen zien (grijp je kans!) tot onderwerpen en sprekers die je nooit op grote conferenties als de JavaOne zult kunnen zien (grijp je kans!). Ik ga geen concrete voorbeelden noemen, want daarbij heb ik steeds het gevoel dat ik anderen te kort doe, dus doe me een lol en oordeel zelf.

Vorige week zag ik Dotan te gast bij De Wereld Draait doorrr. Een jaar geleden trad hij alleen nog maar op in huiskamers. Last van podiumvrees en daarom maar besloten om liedjes te gaan testen bij mensen thuis. Eigenlijk kon hij zich niks engers bedenken dan deze huiskamerconcerten… Zo reisde hij een jaar als troubadour door Nederland en later Europa. Toen de plaat er was zeiden veel mensen tegen hem: dit is te apart, dit gaat niet veel mensen bereiken. Dit jaar staat hij op Pinkpop, Werchter en sluit het jaar af in de Ziggo Dome. Bescheidenheid, (nog) niet naar buiten durven treden, uit je comfortzone treden, ik zie allerlei parallellen. Maar wat ik nog het mooiste vind: kwaliteit wordt beloond.

Tot ziens op 23 april in Ede en voor nu een goede week gewenst!

Peter