Soundbyte 191: word wie je bent

-

Dit is mijn eerste soundbyte voor Luminis. Afgelopen vrijdag was ik al begonnen met nadenken over de onderwerpen en wat ik allemaal zou kunnen vertellen… en het laat zich raden, de spreekwoordelijke schrik sloeg me om het hart en het vel papier bleef zo leeg als het maar kon, normaal ben ik niet snel sprakeloos of zonder enig idee (sommigen om mij heen noemen dat rusteloos 🙂 .. zou ik dan last hebben van een ‘writersblock’? De volgende ochtend realiseerde ik me dat het onbestemde gevoel van de vorige dag een andere oorzaak had. Er is al zoveel moois geschreven en gedeeld in de vele Soundbytes, dat ik me afvroeg of mijn bijdrage wel de moeite waard zou zijn.

Ken je dat gevoel van onzekerheid een drempel over moeten? Het is denk ik wat de sprekers op een conferentie voelen, soort van (on)gezonde spanning (in ieder geval in mijn geval in zo’n situatie) net voor je begint met je verhaal, waarbij 1000 gedachten door je hoofd gaan en de laatste bij mij altijd is ‘als iedereen het maar interessant genoeg vindt!’

Afgelopen week heb ik voor het eerst met de andere chefs een paar dagen op kunnen trekken, enerzijds om elkaar beter te leren kennen, maar ook in inzicht te krijgen in mijn eigen leiderschapsstijl (en die van de andere chefs) en zicht te krijgen op wat ik belangrijk vind, mijn waarden (overigens trots en positiviteit). Als ik de vorige zin teruglees denk ik, hm dat is wel een beetje on-Nederlands om zo te denken en te doen. Maar misschien ligt daar ook wel de sleutel voor ons succes. De bescheidenheid van ons afgooien en ons hoofd boven het maaiveld steken, ik ben voor!

Een van de redenen waarom ik bij Luminis ben gaan werken is omdat je de ruimte krijgt om succesvol te zijn, om nieuwe dingen te ontdekken. Ik geloof ook echt dat wanneer je ruimte krijgt en je plezier hebt in je werk, je tot ongelofelijk mooie prestaties komt. Het doet me denken aan een hele mooie, voor mij belangrijke zin, uit een boek van Irving Yalom (Nietzsches Tranen), ‘word wie je bent’. Dat wens ik Luminis, jullie en mezelf toe. Een ongelofelijk moeilijke maar uitdagende opgave en meer dan de moeite waard om een gooi naar te doen.

En dan nu nog een voorkeur aangeven van muziek, een van de eerste liedjes die in mijn gedachten opkwam bij het schrijven is een nummer van John Denver, late winter en early spring, omdat ik deze week aan het wandelen ben in de Ardennen. Maar ik kies toch voor een ander nummer, omdat het me elke keer weer als ik het hoor ongelofelijk veel energie geeft en er toch ook een Amerikaans tintje aan zit 🙂

 

Tot slot: ‘live your life to the max’ :-).. ik ga van het uitzicht genieten de aankomende week in de Ardennen, zoals op onze eerste wandeling hieronder. Tot over een week!

 

WP_20150502_16_35_32_Pro