Soundbyte 192: Keep Talking

-

In de afgelopen week hebben we met z’n allen weer ‘teruggekeken’: 4 & 5 mei zijn van die dagen waar wordt teruggekeken. En nu het 70 jaar geleden is dat de 2e wereldoorlog eindigde, was het weer een moment van extra aandacht. Zo kwam bij mij in het dorp een hele bevrijdingsoptocht aan met allerlei voertuigen uit die tijd en ook 2 veteranen die indertijd dit gebied bevrijd hebben waren overgekomen; 91 en 93 jaar oud, dus of die over 5 jaar nog aanwezig zullen bij de volgende grote herdenking… Anyway: het was een mooi gezicht en met alle festiviteiten die er omheen werden georganiseerd was het een groot feest (en omdat die ‘intocht’ al op zaterdag plaatsvond hadden wij geen last van het slechte weer op 5 mei zelf…)

Delen om te vermenigvuldigen

Maar is deze week meer om ‘na te genieten’. Want 23 april 2015 is geen 70 jaar geleden, maar was voor Luminis wel een belangrijke dag: Luminis DevCon 2015! Onze eerste ‘eigen conferentie’. Als Luminea dragen wij al jaren onze kennis uit op conferenties als JavaOne, Devoxx en J-Fall; maar het was cool om te zien dat wij als Luminis zo’n 400 man ‘op de koffie’hebben gekregen en hen een goed programma hebben voorgeschoteld. We hebben er met z’n allen een hele mooie middag en avond van gemaakt. Kijk maar eens naar de ‘Aftermovie’ van Richard van der Laan (chapeau voor deze hele mooie rapportage!):

En dan te bedenken dat wij vele tientallen experts teleur hebben moeten stellen omdat het evenement gewoon ‘vol’ was. Gelukkig kunnen deze mensen, maar ook ieder ander die nu voor het eerst leest dat ruim 20 Luminis professionals hun IT-kennis en expertise deelden tijdens diverse parallelle sessies, alsnog deze kennis sessies terugkijken, want alles is vastgelegd op video. Door de spreker(s) en de slides en eventuele demo’s samen te voegen tot 1 stream, kunnen alle sessies ‘herbeleefd’ worden of juist voor het eerst gezien worden. Want het was soms moeilijk kiezen tussen de 4 parallelle tracks. Via het programmaoverzicht op de Luminis DevCon site kan iedere sessie nog een keer herbeleefd worden; op het Luminis YouTube kanaal of het Luminis Vimeo kanaal kan alles ook bekeken worden.

En als jij nu denkt: deze presentaties zouden meer mensen moeten bekijken: Twitter, Google+, LinkedIn, en Facebook zijn natuurlijk uitstekende middelen om onze kennis verder te delen. Want Hans Bossenbroek zei dat heel pakkend tijdens de opening van de DevCon conferentie: ‘je moet delen om te kunnen vermenigvuldigen‘. Dat is iets waar wij vanuit Luminis naast DevCon altijd mee bezig zijn. Wij delen graag onze kennis met onze klanten en partners, wij zijn niet zo van ‘vendor locking’.

Keep Talking

De link naar de ‘sound van deze week’ komt voort uit het ‘graag delen van onze kennis’: we praten er graag over, dus zeggen we dan: ‘Keep Talking’. En dan kom je vanzelf bij Pink Floyd uit die het nummer ‘Keep Talking’ o.a. tijdens hun Division Bell Tour in 1994 hebben laten horen en zien. En als je naar de video kijkt en bedenkt dat het dus 1994 was, dan kun je zien dat ook Pink Floyd met vakmanschap bezig was: die show was echt geweldig! Ik heb hem zelf live mogen meemaken in de Rotterdamse Kuip en geniet iedere keer weer als ik naar de beelden kijk:

Geniet van de sound en een werkbare en vooral ‘deelbare’ week toegewenst! Keep Talking!

Bert.