Soundbyte 206: Zo veel te doen

-

Deze Soundbyte is geïnspireerd door een oudje van ‘Toontje Lager’. Want afgelopen weekend was het weer zo ver. Een overvol weekend van zaterdagochtend tot zondagavond. En dat pas een week na onze zomervakantie. Vandaar ook deze ‘verlate’ Soundbyte.

Het begon zaterdagochtend niet al te vroeg. Kwart over zeven ging de wekker en na douchen en ontbijt, ben ik met Sander (zoon van 7) voor het eerst naar zijn voetbalvereniging gegaan. Het openingstoernooi van SP Teuge, met de opening van het nieuwe (kunstgras) hoofdveld en aangebouwde kleedkamers.  Na 7 partijtjes en een verschrikkelijk rood hoofd was hij weer klaar. Geen finale partij helaas. Maar een duidelijk geval van ‘mee doen is belangrijker dan winnen’. 
Vervolgens gingen we weer richting huis voor de lunch, waarna we direct met Vincent (zoon van nu 9) zijn kinderfeestje gingen vieren. Dit deed hij samen met zijn vriendje die afgelopen week jarig was en natuurlijk met alle gezamenlijke vrienden en een vriendin. We gingen met z’n allen richting het klimbos. Niet voor iedereen een succes. Twee kereltjes hadden nog redelijk wat praten en aanmoedigingen nodig om veilig het einde van het parcours te halen. Daardoor durfden ze het na het eten toch nog een keer aan.

Toen alle kinderen weer veilig thuis waren, konden we, na wat opfrissen en de overdracht aan de oppas, zelf naar een feestje. De BBQ was een welkome aanvulling van onze energie. De gesprekken van een wat beter niveau van wat we ‘s middags voor onze kiezen kregen. 
Hoewel we het niet te laat hadden gemaakt, was het geluid van de wekker op zondagochtend een onaangename verrassing. Nu was het de beurt aan de ooms, tantes, oma’s en opa’s om Vincent in het zonnetje te zetten. Slingers ophangen, ballonnen opblazen, terrasmeubilair schoonmaken, salades maken, de boel was nog niet klaar toen de eerste gasten binnen kwamen. Nadat iedereen weer vertrokken was en de eerste lading de vaatwasser in was gegaan, vertrokken we naar twee huizen verderop. We waren namelijk niet de enige met een jarige zoon. Dit keer konden we ons gelukkig laten bedienen in plaats van andersom. 

Als slagroom op de spreekwoordelijke taart, gingen we als familie nog uit eten. Maar ook daarna hield het voor mij als papa en techneut nog niet op. Want als je hard hebt gespaard voor je cadeau (een playstation) dan moet ‘ie niet alleen op de kast staan te pronken, maar dan moet je er ook lekker mee kunnen spelen, samen met je broertje. Dus toen de laatste ‘verjaardagsrommel’ was opgeruimd en de kindjes naar hun bed waren gedirigeerd, was het aan mij de taak om de Wii te verruilen voor de PSP3 en het installatieproces te doorlopen. Daarna ging bij mij het lichtje voor het weekend wel uit.

Maar is dit nu de reden dat de Soundbyte niet op zondagavond in jullie digitale brievenbus lag? Velen zullen misschien wel denken, had geruild met iemand in het schrijversschema qua datum. Of schrap een verjaardagsfeestje. Maar het is toch wel lastig om te prioriteren in leuke dingen. 

Dat is ook wel iets waar ik in het werk ook wel ‘last’ van heb. In software ontwikkeling zijn zo veel leuke dingen, waar je soms amper de tijd voor hebt om meer mee te doen. Zo las ik onlangs een MSDN Flash over het ontwikkelen van games voor windows 10. En überhaupt eens wat ontwikkelen voor een tablet of een telefoon. Maar ook bij de klant zijn er zaken die blijven liggen waar ik graag eens in zou duiken, maar door prioriteit of budget blijven liggen. 
Zo zit ik momenteel bij Stater in Amersfoort, waar ze heel erg moeite hebben om de informatiestroom in de greep te krijgen. Met name voor zaken die fout lopen. Dit komt vaak aan het licht in het einde van de keten bij het genereren van de documenten. En dus bij ons team, Uitingen. Het doorzoeken van de resultaten zou een stuk eenvoudiger zijn met de technieken en tools waar we bij Luminis Apeldoorn juist om bekend staan. Semantische technology, Enterprise Search. Maar dit komt helaas nooit bij ons op de backlog. 
Als ik alleen al kijk in het gebied van Microsoft .Net ontwikkeling, is er zo’n overvloed technieken, tools, frameworks, etc. Hoe zet je nu de beste, leukste, nuttigste (?) bovenaan je lijstje.  

Ik prijs me zelf altijd heel gelukkig dat ik in dit geweldige vakgebied mag werken. De impact die we hebben op ons zelf, onze klanten en de wereld om ons heen is naar mijn idee enorm. Het verandert continue en we blijven leren van nieuwe dingen. Er blijft nog altijd…..zo veel te doen.