Soundbyte 211: Outside-In

-

Inmiddels is het 20 september, zomervakantie voorbij, scholen begonnen en het gezin- en werkritme is weer op een ‘normaal’ tempo. Natuurlijk geniet ik net zoals iedereen van het mooie weer en de zomervakantie. Na een paar dagen omschakel tijd vind ik het stiekem heel leuk weer aan de slag te zijn en de cadans gevonden te hebben. 

Het catamaran zeilseizoen is bijna voorbij maar gelukkig kan ik nu elke zondagochtend een groep jongens in de leeftijd van 6 en 7 jaar hockey training geven. Uitdaging is hoe je ze in 1 uur basis techniek leert  en waar je te maken hebt met jongens en een korte concentratie boog! Leuke is dat je heerlijk ongezouten en directe feedback krijgt dus zelf ben je ook aan het leren 🙂

Even terug naar de zomer periode van genieten met je gezin, reizen  en mooi weer. Zo’n zomerperiode is, bij mij althans, een mooi reflectie momentje. Even terugkijken naar de eerste 8 maanden van het jaar. Heb je het nog steeds naar je zin? Gaat het zoals je had verwacht? 

Jazeker, er is een kiem gelegd voor Amsterdam en we hebben het er maar druk mee de kiem te laten groeien! Zo tussen mijn eerste of tweede glas wijn , ik weet het niet meer en de heerlijke BBQ–steak. Mijmerend en pratend met mijn eega, constateerde ik dat ik iets leek te missen.

We kunnen ons allemaal wel voorstellen dat er genoeg te doen is en we bezig zijn activiteiten te ondernemen. Wat mij vooral opviel is dat we dit vanuit onze “Me, myself and I” context lijken te doen. Zelf dingen verzinnen, oplossingen zoeken en aannames te doen. Door ook nog eens ‘druk’ te zijn lijkt de essentie van hetgeen er echt toe doet steeds meer op de achtergrond te raken.

Daar zat ook mijn frustratie en hetgeen ik begon te missen. Namelijk meer actieve betrokkenheid en interactie met je prospects, klanten en collega’s. Samen oplossingen ontwikkelen, te leren en iets moois te blijven realiseren. 

Het Outside in-principe, zo noem ik het maar even gemakshalve, helpt ons vooruit in visie realisatie, omdat je continu de terugkoppeling van je prospect, klant en collega’s actief gebruikt te leren, keuzes te maken en verder te komen. Simpelweg, buiten gebeurd het en niet ‘alleen’ op kantoor. Althans niet in het ecosysteem waar wij in zitten.

Mirror, mirror on the wall… de eerste zinnen van het couplet van de soundbyte deze week, “Me, myself and I” van De la Soul. Hip hop met  hippie byte en droge humor erin verwerkt. Destijds, 1998,  een atypische stroming binnen de hip hop.

Prettige week!