Soundbyte 223: Cyborg christmas dinner

-

Spoiler alert

Deze soundbyte bevat geen grote verhalen over business ontwikkelingen.
Deze soundbyte loopt niet over van strategie.
Deze soundbyte leert je niets over de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van webtechnologie.

Kerstdiner

Ieder jaar is het kerstdiner van Luminis Arnhem een mooi feest, zoals dat vast van alle andere kernen ook zo zal zijn. Een mooie afsluiter van het jaar, waar terugkijken op het jaar hand in hand gaat met een hapje, een drankje en vaak nog een drankje.

Het leukste aan het kerstdiner is dat je elkaar eens ontmoet in een andere setting. Je praat toch anders met collega’s als je op een mooie locatie lekker aan het eten en drinken bent. En dit jaar mochten we inderdaad weer naar een mooie locatie, de Stadsvilla Sonsbeek in het (jawel) Sonsbeek park.

Met de trein van Nijmegen naar Arnhem, verwelkomt worden met een lekker glas prosecco en dan direct in de feeststemming komen door het gezamenlijke applaus dat rijkelijk ten gehore wordt gebracht tijdens en na de speech van JeroenB.

RichardL noemde de trui van RenéJ gepast IoT (Internet of Trui). Met een telefooninsert, bewogen de beentjes van de kerstman.

RichardL noemde de trui van RenéJ gepast IoT (Internet of Trui). Met een telefooninsert, bewogen de beentjes van de kerstman.

En dan gaat de avond snel. Terwijl geprobeerd wordt om met iedereen wat woorden te wisselen, terwijl gang na gang van allerlei lekkers voorbij komt, vergeet je snel de tijd. Voor je het door hebt, hoor je dat iedereen nog herinnerd wordt aan het feit dat er een kerstpakket klaar staat en betrap je jezelf erop dat je in de trein al aan het bekijken bent wat er precies in zit!

Powered by Elecrickety

Nadat wij ons kerstcadeautje weer in ontvangst hebben genomen, zitten kinderen in verschillende landen weer te wachten op een ietwat gezette man met een baard en een vliegende slee bestuurd door rendieren. Ieder jaar neemt hij weer allerlei gave cadeaus mee en soms zitten daar ook echte pareltjes bij. Dit jaar, nog net voor de kerst, heeft de fabrikant van de zeer succesvolle Barbie poppen een geweldig nieuw speeltje op de markt gebracht. De Bug Racer (met een verdomd goede woordspeling in de slogan, vind ik!).

De Bug Racer is dus een autootje dat bestuurd wordt door kleine vriendjes die in gedroogde staat ook te vinden zijn tussen de hipster power foods (ergens rechts van de quinoa en links van de glutenvrije kikkerbillen). Het speelgoed is minder luguber dan je zou denken of wellicht hopen, hoewel het natuurlijk wel een stap in de goede richting is, om de kinderen uit de grote enge virtual en augmented realities te houden die over enkele jaren menig bewustzijn in hun macht zullen houden (even los van hoe gaaf dat is en dat ik als kind waarschijnlijk ‘over the moon’ zou zijn met een augmented game als Pokemon Go of een echte Small Soldier).

Jaren geleden zijn er al mooie onderzoeken gedaan waarbij bijvoorbeeld de neuronen uit de hersenen van een rat een robot aansturen. De eerste cyborg, om te laten zien wat er mogelijk is met dergelijke structuren en de juiste technologie.

Wie weet hebben de kids volgends jaar wel een leuk project in de kerstvakantie met de nieuwe goedkope Raspberry Pi, Arduino kits voor bijna niets uit China. Kan Youp in ieder geval weer wat bijschnabbelen met een nieuwe versie van zijn bekende kersthit, want dat gaat natuurlijk niet goed komen met al die geeky papa’s bij Luminis!

Muziek

Vorige keer heb ik van BramB op mijn kalefater gekregen. Ik had er voor gekozen om een veel te soft nummer te kiezen, terwijl ik eigenlijk van veel hardere muziek houdt. Ik ga deze keer wederom niet voor heel hard, zoiets moet je opbouwen. Ik kies voor een herkenbaar nummer. Een cover die ik erg veel geluisterd heb (Geen coole clip helaas). 

Eleanor leeft in een droom, haar eigen wereld, waarin ze wel gelukkig is. Niet alleen is. Hopelijk niet het lot van gebruikers van virtual en augmented reality producten. Misschien een extra reden om veel kerstdiners te bezoeken. Zien we nog eens iemand.