Soundbyte 231: The River Sings

-

<Sorry, this post is only available in Dutch>

Als je in buurt van Rotterdam woont of werkt, dan is deze nieuwe kreet bekend: ‘Bottleneck’ of ‘Botleknek’. T’is hoe maar hoe je er naar kijkt: Sinds de zomer van 2015 is er bij Rotterdam een nieuwe brug geopend, de Botlekbrug. De ‘bedoeling’ van deze brug is dat hij als extra oeververbinding naast de gevaarlijke stoffen ook meer verkeer uit de Botlektunnel zou gaan verwerken zodat er daar minder ‘congestie’ zou ontstaan…. Maar ja, ik denk de meeste lezers er wel iets over gelezen of gezien hebben in de afgelopen maanden: De Botlekbrug is de Bottleneckbrug geworden of Fyra-brug. Binnen een half jaar 50(!!!) storingen waarbij de brug voor langere tijd (tussen de 1 en 5 uur) niet gebruikt kon worden.

Ook ik heb het mee mogen maken dat ik via de brug naar de snelweg wilde rijden, maar vervolgens een vol uur heb mogen wachten voordat monteurs de brug weer aan de praat hebben gekregen. Hoe kan zoiets nu gebeuren vraagt menigeen zich af. Dit knelpunt heeft inmiddels voor de 2e keer tot kamervragen geleid. Als je de beantwoording van de vragen doorleest zie je in ieder geval dat er nog geen lessen getrokken zijn (lees vraag 10 maar eens)….

Betrouwbaarheid

Waarom schrijf ik hier over? Ten eerste omdat ik dagelijks met de gevolgen van deze ‘onbetrouwbare’ brug te maken heb: niemand wil meer spontaan over deze brug rijden waardoor de files rond de Botlektunnel niet minder zijn geworden…. Maar naast deze praktische reden speelt er ook iets ander in deze case: de brug is te snel en met te lage investeringen (lees leverancier is uitgeknepen door aanbesteding) gebouwd. Hierdoor kon er simpelweg geen robuuste brug worden opgeleverd. In de IT-wereld zien we dit soort gevallen ook regelmatig: bedrijven hebben een nieuw systeem nodig, er worden goede, slimme doordachte offertes opgeleverd… Maar dan wordt er door sommige beslissers teveel naar de prijs gekeken. Op zich niet verkeerd, maar te vaak geeft dat de doorslag en wordt er niet naar de inhoudelijke oplossing gekeken. En dan krijg je die verkeerde IT-projecten: niet alleen bij overheid overigens, in het bedrijfsleven komen we zo ook vaak genoeg tegen.

Achter je betrouwbare oplossing blijven staan is erg belangrijk en gelukkig zien ook steeds meer bedrijven dat in: als je elkaar vertrouwt en weet dat je samen voor een goed en betrouwbaar resultaat wilt gaan, dan wordt de prijs minder relevant. Doordat wij vanuit Luminis altijd voor een hoge kwaliteit gaan en onze opdrachtgevers dat ook weten, kunnen we betrouwbare oplossingen bouwen die het businessprobleem oplossen en niet tot grote frustraties leiden bij de implementatie. 

DevCon 2016

Wat onze opdrachtgevers ook weten is dat wij onze kennis en kunde ook graag uitdragen. En dat gaan we ook weer doen tijdens Luminis DevCon 2016! Op dinsdag 19 april gaan de deuren van CineMec Ede weer open voor al die mensen die graag weer bijgepraat willen worden door onze verhalen. Bekijk alvast de trailer op de site of via YouTube en binnenkort is het programma beschikbaar. En tickets kunnen al via de site besteld worden. Ik ga ervoor om op 20 april te kunnen zeggen: 19 april 2016 was een ‘gave, inspirerende en nuttige dag vol nieuwe inzichten in connecties’!

The River Sings

Er is (nog) geen specifiek lied geschreven over de Botlekbrug, daarom ben ik op zoek gegaan naar iets met ‘River’ en kwam ik terecht bij een nummer van Enya, de Ierse zangeres waarvan de muziekstijl niet direct te plaatsen is een hokje. Geniet van onderstaand nummer en ook de beelden zijn het kijken waard:

Fijne Week!

Bert.