Werken bij Luminis: de eerste weken van Edi

-

Edi Recica begon op 1 april 2022 als Senior Cloud Security Engineer bij Luminis. Hiervoor werkte hij bij een kleinere organisatie van ongeveer 80 man. Meer een vriendengroep, waardoor hij nooit het gevoel had ergens anders te willen werken.

Totdat hij in aanraking kwam met Luminis, mede op aanraden van zijn broer. Na een introductie via een recruiter had hij binnen 2 dagen een gesprek. Edi’s voorgevoel over de organisatie bleek waar: een vriendelijke club waar je alle kansen en mogelijkheden krijgt om je te ontwikkelen.

Het eerste gesprek

“Ik voerde het eerste gesprek met Jettro en Jeroen. Al snel kreeg ik het gevoel dat ik met vakgenoten aan tafel zat. Het was eigenlijk niet echt een sollicitatiegesprek, eerder een kennismaking. Gewoon leuk! Het gesprek gaf me een goed beeld van de bedrijfscultuur: open en toegankelijk. Iedereen helpt elkaar en staat voor de ander klaar. Het wordt gestimuleerd dat je nieuwe dingen aanpakt en je blijft ontwikkelen. Dat is écht ondernemerschap.”

De tweede ronde

“Vrij snel na het gesprek werd ik gebeld. Wat ik ervan vond? Ja, top! Zo gezegd, zo gedaan. Er werd een tweede gesprek gepland. Dit gesprek was met Sander en Jurgen. Met Sander en Jurgen ging ik meer op de techniek in en had ik ook gelijk een klik. We vinden dezelfde dingen interessant. Wat me aansprak was de manier waarop er werd nagedacht over het advanced partnership met AWS. Daar heb ik het afgelopen jaar veel in gedaan. De ambitie om met cloudaanbieders samen te werken en de bedachte aanvliegroute waren precies wat ik zocht in een nieuwe uitdaging.”

De eerste werkdag

“Gelukkig kon ik naar kantoor op mijn eerste werkdag. In de week voorafgaand aan mijn start, ontving ik al allerlei inlogcodes. Ik kon me vast inlezen. Alle praktische zaken waren prima geregeld. Op mijn eerste dag heb ik veel afspraken gehad met collega’s. Om hen beter te leren kennen en zij mij. Ik kreeg gelijk een opdracht mee: wat vind ik leuk, wat wil ik graag en welke mogelijkheden zijn er?

Verder was mijn eerste dag extra bijzonder. We gingen met zijn allen naar een Luminis-brede bijeenkomst in Burgers’ Zoo (onze bekende Platformbijeenkomsten red.). Hier heb ik nóg meer collega’s ontmoet. Er hing een informele sfeer. Zelfs zo dat ik me vrij genoeg voelde om naar de directie te lopen om ze te bedanken voor het feestje voor mijn eerste werkdag. Het ijs was meteen gebroken. Ik ben blij dat ik bij Luminis mezelf kan zijn.”

De eerste werkweek

“Ik heb veel mensen leren kennen in de eerste week. Omdat ik me vooraf al goed ingelezen had, voelde ik extra ruimte in mijn agenda. Dat is ook weer typisch Luminis. Die ruimte moet je pakken! Dus ik had toevallig 2 collega’s van het kantoor in Amsterdam gesproken die een meet-up organiseerden. Over een onderwerp waarvoor ik net certificaten aan het behalen was. Zo raakten we verder in gesprek over hoe we in dit onderwerp meer expertise gaan krijgen. Wat kunnen we doen? Hoe gaan we het aanpakken? Wat kunnen we verwachten? Samen hebben we hier mooie stappen in gezet.”

Werken bij Luminis

“Ieder bedrijf zet in zijn vacaturetekst kreten als ‘samen ambities realiseren’, ‘ownership pakken’ en ‘vrijheid en ruimte hebben’. In de praktijk blijkt dat dan vaak niet zo te zijn. Bij Luminis wel. Het komt je niet aanwaaien, je moet de kansen grijpen als ze voorbijkomen. Dat moet ook bij je passen, anders ga je het hier minder leuk vinden. Er is ruimte om jezelf te ontwikkelen en dat wil iedereen ook echt. Die drive is er gewoon. Niets is geforceerd, het zit in het DNA van de mensen.”

Als je Edi niet gelooft, mag je hem bellen via 06-11000719. Hij beantwoordt graag al je vragen. En overtuigt je zeker dat werken bij Luminis écht gaat om de kernwaarden: samenwerken, commitment en ownership, vakmanschap en het realiseren van ambities. Zowel die van jou als van de organisatie.