Accelerate Craftsmanship, opleidingstraject van Thales, De Belastingdienst en Luminis vliegend van start!

-

Apeldoorn, 31 mei 2023 – Op vliegveld Teuge start vandaag Accelerate Craftsmanship met een feestelijke kick-off. Dit opleidingstraject, waarvoor Thales, de Belastingdienst en Luminis de handen voor de derde keer ineenslaan is een op maat gesneden traject voor toptalenten van de drie organisaties. Het centrale thema is Software Craftsmanship, belicht vanuit zowel technisch inhoudelijk vlak maar vooral in combinatie met persoonlijke ontwikkeling.

 

Waarom Accelerate Craftsmanship?

In een wereld waarin software steeds belangrijker en zelfs onmisbaar wordt voor organisaties die zich willen onderscheiden van de concurrentie, zijn vakmensen nodig. Zij die de kennis en skills hebben om organisaties naar de toekomst te leiden. De hiervoor benodigde expertise ontwikkel je niet zomaar, daar zijn intensieve trainingen op gebied van technologie en soft skills voor nodig. Dat is precies wat Accelerate Craftsmanship biedt.

In samenwerking met How Company worden sessies gegeven over communicatie en persoonlijk leiderschap. Daarnaast komt ook technologie uitgebreid aan bod in sessies over onderwerpen als OO en clean coding principes, service design, refactoring, database ontwerp en best practices voor het ontwikkelen van veerkrachtige systemen en services. De combinatie van intensieve begeleiding vanuit coaches, de stuurgroep van het traject en How Company helpt deelnemers hun potentieel optimaal te benutten en hun persoonlijke doelstellingen te behalen.

“Ondanks dat er geen compressiemechanisme voor ervaring bestaat, halen we in dit traject alles uit de kast om deelnemers in 10 maanden tijd een ontwikkeling te laten doormaken waarover ze anders jaren zouden doen. Met wat ze leren in Accelerate worden deelnemers niet alleen betere engineers maar zullen ze ook vooral op persoonlijk vlak grote stappen zetten. Iets waar ze de rest van hun leven van kunnen profiteren.” Vertelt Bert Ertman, VP Technology bij Luminis en initiatiefnemer van het Accelerate concept.

 

Een traject vol life-changing inzichten

Accelerate Craftsmanship is de derde in een succesvolle reeks Accelerate-trajecten. Thales en Luminis startten in 2020 met dit initiatief om tech-talent uit hun eigen organisaties klaar te stomen voor een toekomst waarin software steeds belangrijker wordt. De voorgaande trajecten, waarin ook al werd samengewerkt met de Belastingdienst, vormen de basis van deze verkorte Accelerate versie (10 maanden in plaats van 18 maanden red.), waarin de meest relevante onderwerpen en sessies uit eerdere trajecten aan bod komen.

 

De impact van Accelerate op deelnemers is groot. De intensiviteit en vorm van het traject bieden deelnemers bijzondere groeikansen en inzichten op persoonlijk ontwikkelvlak. Zowel op werkgebied als privé heeft Accelerate oud-deelnemers veel gebracht. De deelnemers vervullen nu soms een rol als coach in nieuwe trajecten, of zijn doorgestroomd naar invloedrijke posities binnen de deelnemende organisaties.

Marleen Hurenkamp, Productmanager vakontwikkeling IV bij de Belastingdienst vertelt over hun deelname aan Accelerate: “In het kader van de strategische doelstelling van de directie Informatievoorziening van de Belastingdienst om te gaan behoren tot een van de top IT werkgevers geven we onze medewerkers alle ruimte om bezig te zijn met hun ontwikkeling om zo te groeien in hun vakmanschap, zowel op inhoud als op vaardigheden en competenties. We willen talent laten bloeien. Het Accelerate-programma in de variant van Craftmanschap voor onze medioren past naadloos bij deze doelstelling en geeft onze talentvolle software engineers de stuwkracht en ruimte om versneld door te groeien tot het niveau van een senior.”

En ook voor mede-initiatiefnemer Thales biedt dit traject veel, aldus Henk van Steeg, Head Software Engineering bij Thales: “Thales heeft de wind mee, we groeien enorm. Naast het aantrekken van veel nieuwe mensen investeren wij ook fors in de groei van onze collega’s. We hebben interne trainingsprogramma’s en werken intensief samen met de andere partijen uit het Accelerate-traject. Dit stelt onze mensen in staat hun kennis te verbreden en te sparren met peers.”

We wensen de deelnemers, coaches en stuurgroep veel succes en kijken uit naar een intensieve en leerzame samenwerking de komende 10 maanden.

Meer weten over het Accelerate-programma of IT-trainingen? Bekijk de website van de Luminis Academy of neem contact op met Louis Pouwels, contactpersoon van de Luminis Academy (academy@luminis.eu).