Nieuwe lichting IT-toptalenten van Thales, de Belastingdienst en Luminis rondt succesvol Accelerate traject af

-

Traditiegetrouw wordt het Accelerate traject afgerond in de hangar op vliegveld Teuge. Tijdens het feestelijke graduation event krijgt een nieuwe lichting deelnemers hun welverdiende Accelerate wings opgespeld.

In dit nieuwe, versnelde Accelerate traject van tien maanden hebben de Belastingdienst, Thales en Luminis voor de derde keer de handen ineengeslagen. Accelerate is een op maat gemaakt opleidingstraject voor software toptalenten van de drie organisaties. In deze nieuwste versie, Accelerate Craftsmanship, krijgen minder ervaren talenten de kans om een sprong in hun ontwikkeling te maken. Talenten die nog niet direct toe zijn aan een leiderschapspositie maar wel grote stappen in die richting kunnen zetten.

De twintig deelnemers en elf coaches ronden dit traject met succes af, en vieren dit op het feestelijke graduation event te midden van collega’s, vrienden en familie.

Tijdens het graduation event krijgen de deelnemers de kans om een afsluitende speech te geven over hun ervaringen tijdens het opleidingstraject. Zo vertelt deelnemer Lennaerd Bakker van de Belastingdienst:

“Ik heb geleerd op zoek te gaan naar datgene wat mij motiveert en waar ik enthousiast van word. Daardoor heb ik een nieuwe passie gevonden, doelen gesteld, doelen behaald, en ben ik positiever. Ik wil iedereen meegeven: Ga op zoek naar hetgeen waar jij blij van wordt, houd dat vast, en laat het niet meer los.”

Naast soms ontroerende speeches van de deelnemers, krijgt ook Bert Ertman, VP Technology bij Luminis en initiatiefnemer van Accelerate, de kans om wat afsluitende woorden te delen. Hij roept de deelnemers op om buiten hun comfortzone te blijven treden: “Leer groter denken, verbind er een doel aan vanuit je persoonlijke waarden, sorteer je acties op ‘lef’ en ‘just do it!’”.

Accelerate Craftsmanship is het derde traject in een succesvolle Accelerate-reeks. Vanuit een initiatief van Thales en Luminis startte in 2020 het eerste traject om tech-toptalent uit de eigen organisatie klaar te stomen voor een toekomst als softwareleiders. Het centrale thema in dit derde traject is Software Craftsmanship, belicht vanuit zowel technisch inhoudelijk vlak maar vooral in combinatie met persoonlijke ontwikkeling.

Het persoonlijke ontwikkeltraject wordt in samenwerking met How Company gerealiseerd. How Company is sinds het eerste traject partner van Accerelate, en ziet door middel van hun communicatie- en persoonlijk leiderschapstrainingen hoe de deelnemers veranderen. Jeroen Ogier, trainer bij How Company en nauw betrokken bij Accelerate vertelt:

“Doordat de deelnemers persoonlijke doelen stellen en daar leren actief mee aan de gang te gaan, worden gedachten en ideeën echt omgezet in concrete resultaten. Dit leidt tot bijzondere ervaringen, groei en ontwikkeling. Het is in één woord fantastisch om hierin namens How Company een partner te zijn!”

Dat Accelerate het beoogde doel, IT-toptalent klaarstomen voor de top van het tech-landschap, waarmaakt, beaamt Robert van den Breemen, Teamleider Concern IT-Architecten bij de Belastingdienst:

“Het succes van het Accelerate programma onderstreept het belang van vakmanschap in de ontwikkeling van talentvolle collega’s. De Belastingdienst kiest ervoor om te investeren in het talent en dit te faciliteren met dit waardevolle ontwikkeltraject. Accelerate gaat niet alleen in op de technische vaardigheden maar ook op de persoonlijke ontwikkeling en het bevorderen van een cultuur van continue persoonlijke en professionele groei. Door het aanbieden van dit traject krijgen de talenten de mogelijkheid om te excelleren en te groeien.”

De voorgaande trajecten, waarin ook werd samengewerkt met de Belastingdienst en Thales, vormden de basis van deze verkorte Accelerate versie (10 maanden in plaats van 18 maanden red.) waarin de meest relevante onderwerpen en sessies uit eerdere trajecten aan bod kwamen. Of het succes van de eerste twee traject geëvenaard kon worden in dit verkorte programma was in het begin wel even spannend, vertelt Henk van Steeg, Head Software Engineering bij Thales:

“De vraag of de succesformule van Accelerate ook in tien maanden werkt kan ik ondertussen volmondig met ‘ja’ beantwoorden. In deze tien maanden hebben we veel collega’s een enorme groei zien doormaken waarbij ze nu meer impact maken dan ze zelf voor mogelijk hielden. Als groeiend bedrijf helpen dergelijke trajecten ons enorm om samen met deze collega’s de uitdagingen aan te kunnen.”

Ook Luminis heeft het eerste Accelerate Craftsmanship als succesvol ervaren. Met elk afgerond programma wordt de succesformule van Accelerate alleen maar beter, en het Craftsmanship-programma is een welkome aanvulling op het Accelerate Leadership-traject, zegt ook Jeroen Bouvrie, Director of Operations bij Luminis en stuurgroeplid van Accelerate:

“Accelerate Craftsmanship heeft laten zien dat de basis van het Accelerate programma zeer geschikt is om de ontwikkeling van deelnemers die nog minder ver in hun carrière zijn te versnellen. Door de inmiddels beproefde mix van human skills en technische skills zie je dat de deelnemers echt gegroeid zijn als mens. Ook wanneer je nog niet toe bent aan een meer leadership-achtige rol, laat deze variant van Accelerate zien dat je grote stappen kan maken in je ontwikkeling.”

Na tien maanden kijken we terug op een bijzonder waardevol ontwikkeltraject. De afgelopen maanden hebben de deelnemers hard gewerkt aan hun skillset, overwonnen ze samen talloze uitdagingen en behaalden ze persoonlijke doelstellingen. We kijken uit naar de impact die deze groep Accelerate-deelnemers gaat hebben op onze organisaties, nu in en de toekomst.

Meer weten over het Accelerate-programma of IT-trainingen? Bekijk de website van de Luminis Academy of neem contact op met Louis Pouwels, contactpersoon van de Luminis Academy (academy@luminis.eu).